Medici cardiologi din Iași au oferit consultații gratuite la o parohie basarabeană al cărei paroh este paramedic

O echipă de medici de la Institutul de Cardiologie din Iași a oferit duminică asistență medicală gratuită la Parohia „Sfinții Ierarhi Luca al Crimeii și Dionisie al Cetății Albe Ismail” din Elizavetovca, raionul Dondușeni, Republica Moldova.

Părintele Emanuel Urecheanu, parohul local, care este paramedic specializat în chirurgie cardiovasculară, a mers la enoriașii imobilizați la pat, însoțit de medicii ieșeni și de Părintele Ieromonah Damian Stoian, celălalt slujitor al parohiei.

Au fost asistate la domiciliu cinci persoane și peste 30 de alte persoane au primit consultații gratuite în casa parohială.

La fel ca parohul din Elizavetovca, mai mulți preoți din Arhiepiscopia Chișinăului au și alte profesii, explică Arhid. Constantin Olariu, secretar eparhial la Arhiepiscopia Chișinăului.

„Viața părintelui este o îmbinare între vindecarea de suflete, prin harul preoției, și vindecarea de trupuri prin slujba sa medicală. Nădăjduim ca aceste acțiuni să se extindă și la alte parohii, iar părintele să identifice astfel de cazuri în satele mici ce nu dispun de centre medicale”, a mai spus părintele secretar.

Arhid. Constantin Olariu le-a transmis, din partea eparhiei, mulțumiri medicilor din Iași care s-au implicat în campanie și i-a încurajat să treacă mai des Prutul pentru a veni în sprijinul basarabenilor.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente