Medalia aniversară „Muzeul Satului” pentru Centrul de presă BASILICA

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” a împlinit săptămâna trecută 80 de ani de la inaugurare. În cadrul programului aniversar, conducerea instituției a oferit sâmbătă, 21 mai 2016, Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române, diploma și medalia aniversară, informează TRINITAS TV.

După cum informează Ziarul Lumina, Domnul Ciprian Olinici, consilier patriarhal și director general Radio Trinitas şi Trinitas TV, a spus:

„Pentru noi, Muzeul Satului este un partener şi, în acelaşi timp, Muzeul Satului înseamnă un prieten pe care în fiecare săptămână îl vizităm, fiindcă Trinitas TV are şi o emisiune realizată aici. Dar, mai mult decât toate, pentru noi, Radio Trinitas şi Trinitas TV, comunicarea spiritualităţii şi culturii româneşti este în primul rând o datorie şi am învăţat că această comunicare nu se epuizează atunci când o oferim publicului. Sper ca la 80 de ani de existenţă, şi încă mulţi de acum înainte, să rămâneţi acelaşi reper aici, în urbea Bucureştilor, amintind întotdeauna că lemnul acestor vremelnice case arată, de fapt, veşnicia sufletelor care le-au înfrumuseţat, le-au construit şi le-au oferit astăzi”.

Din partea Ziarului Lumina, la momentul festiv a participat diac. Ciprian Bâra, redactor-şef.

„Vă mulţumim pentru colaborare, apreciere, şi vă felicităm pentru că în aceste vremuri înveşniciţi satul românesc cu frumuseţile lui, cu darurile lui, într-o lume atât de grăbită, care uită uneori de valorile adevărate ale poporului român”, a spus diac. Ciprian Bâra, reprezentantul cotidianului Patriarhiei Române.

Acordarea distincțiilor a avut loc înaintea decernării premiilor „Gospodarii Satului Românesc 2016”, oferite de Asociația „Cele mai frumoase sate din România”.

Comentarii Facebook


Știri recente