Materiale didactice pentru Liceul Teologic din Făgăraș

Instituția de învățământ din Făgăraș a primit mobilier, rechizite și materiale didactice în valoare de 150.000 de lei, iar ca semn de mulțumire, conducerea a organizat miercuri, 26 martie, o manifestare cultural-artistică, informează „Ziarul Lumina”. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Materialele didactice, produsele media, cărțile și multe alte rechizite au fost oferite de compania Kaufland România pentru a susține calitatea activităților didactice de la clasele I-IV din cadrul Liceului Teologic Ortodox.

Donația către liceul din Făgăraș face parte dintr-o campanie națională a Kaufland România pentru sprijinirea școlilor românești și vizează instituțiile de învățământ care au mare nevoie de materiale didactice noi și moderne.

Elevii și cadrele didactice au dorit să-și arate recunoștința printr-o manifestare cultural-artistică, la care au participat IPS Mitropolit Laurențiu, protopopul de Făgăraș II, Ion Tărcuță, primarul Sorin Mănduc, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov, ai Companiei Kaufland, cadre didactice de la școlile din Făgăraș, preoți și elevi. Ierarhul i-a binecuvântat și felicitat pe toți cei implicați în această acțiune de sprijinire a învățământului românesc și a oferit mai multe exemplare din cărțile apărute recent la Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului, pentru a completa biblioteca liceului făgărășean. De asemenea, revista liceului, „Quo vadis” a fost tipărită gratuit la Tipografia Șaguniană.

„Avem o datorie mare față de învățământ, față de Școală și mai ales față de copiii noștri. Suntem alături de cei care ostenesc aici și aș vrea să-i încredințez pe binefăcătorii acestei instituții că au făcut acum nu un act de măreție, ci un act de dragoste. Acum, în timpul postului, restricțiile alimentare trebuie să fie însoțite neapărat de rugăciune și de fapte bune. Altfel, efortul nostru personal nu ne-ar pune în relații cu ceilalți”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

„Copiii, viitorul nostru”

Directoarea liceului, Michaela Judele a mulțumit ierarhului, Primăriei Făgăraș și în mod special companiei care a oferit aceste materiale didactice copiilor și școlii conduse. Michaela Judele a subliniat importanța acestei donații pentru desfășurarea activităților școlare la clasele I-IV de la liceul făgărășean.

„Datorită unor oameni inimoși care se gândesc nu doar să adune, ci și să împartă, am primit acum, în Postul Mare, aceste daruri minunate. Le mulțumim pentru gestul făcut și pentru că au venit astăzi aici, pentru a fi alături de noi. Am primit cinci videoproiectoare, șase aparate de fotografiat digitale, camere de filmat, imprimante, copiatoare multimedia, hărți, planșe și multe alte materiale didactice pentru învățământul primar din instituția noastră”, a spus Michaela Judele.

A urmat cuvântul reprezentantului Kaufland Făgăraș, directorul Dan Pulțea, care a subliniat colaborarea între instituțiile din municipiu pentru ca elevii să învețe în condiții cât mai bune.

„Este o zi deosebită pentru compania noastră, dar și pentru părinții și copiii din Liceul Ortodox din Făgăraș. Suntem bucuroși să vă avem alături de noi într-o astfel de zi. Doresc să mulțumim participanților la această sărbătoare și colaboratorilor care au făcut posibil acest eveniment. Prin Fundația „Copiii, viitorul nostru” am reușit să realizăm astfel de lucruri și ne mândrim cu acest lucru. Este al doilea an consecutiv când realizăm această campanie, și fără clienții noștri, autoritățile locale și Biserica Ortodoxă n-am fi putut realiza această acțiune”, a spus directorul magazinului Kaufland din Făgăraș, Dan Pulțea.

Copiii claselor I-IV au oferit la final un program artistic, prin care și-au exprimat recunoștința față de binefăcători.

Comentarii Facebook


Știri recente