Măsuri luate pentru preotul din Brăila care a avut o atitudine inadecvată la oficierea unui Botez

Ca urmare a tulburărilor produse în ziua de 28 octombrie 2017, cu ocazia oficierii Tainei Sfântului Botez în Biserica Sfinţii Împăraţi din municipiul Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos a efectuat o cercetare disciplinară privitoare la atitudinea Pr. Traian Mazăre și au fost luate măsuri disciplinare.

Imaginile video surprinse în timpul Botezului au circulat intens în spațiul public iar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a oferit declarații în acest sens, și a descris gesturile ca fiind „tulburătoare și regretabile”.

Preotul iese în evidență prin gesturi nepotrivite, improprii unui preot care oficiază Sfânta Taină a Botezului, gesturi lipsite de delicatețe, total neadecvate când este vorba despre un copil atât de mic. Gesturile l-au bruscat pe micuț și i-au surprins pe cei care au participat.

Patriarhia invită Arhiepiscopia Dunării de Jos să declanșeze o anchetă în ceea ce îl privește pe preot. Sunt imagini tulburătoare și regretabile, a precizat Vasile Bănescu, potrivit digi24.ro.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a reacționat imediat după mediatizarea incidentului și a anunțat că vor urma cercetări privitoare la cele întâmplate. Cazul a fost studiat miercuri, 1 noiembrie, și au fost luate măsuri potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti.

Conform comunicatului emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Permanența Consiliului Eparhial a constatat gesturi nepotrivite şi o atitudine inadecvată a preotului din Brăila.

În urma analizei, Pr. Traian Mazăre a fost sancționat prin „oprirea de la săvârşirea unor lucrări sfinte, timp de 30 de zile” conform Art. 5 (A), alin. (1), lit. i) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente