Masă rotundă privind soluțiile concrete pentru criza forței de muncă la Timișoara | Mitropolitul Banatului alături de personele disponibilizate

Timişoara

În scopul diminuării deficitului de forță de muncă din județul Timiș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, la inițiativa și cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a organizat o masă rotundă destinată angajatorilor din județul Timiș care caută personal calificat. Evenimentul a avut loc ieri, 4 mai, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Societatea Complexul Energetic Oltenia SA și Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA derulează un program de restructurare și relocare a unui număr de peste 2400 de salariați calificați, cu experiență în meserii ca electrician, sudor, lăcătuș, mecanic, precum și salariați cu studii superioare în domeniile tehnic și economic.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, cunoscând situația nefericită a celor peste 2400 de salariați și a familiile lor, a vorbit în cadrul conferinței de presă care a precedat masa rotundă despre necesitatea stopării exportului de forță de muncă calificată și menținerea acesteia în mediul de afaceri românesc, prin atragerea a peste 90 de firme de pe piața muncii, care să absoarbă acest potențial.

La acest eveniment au participat conducerile celor două societăți energetice, oficiali ai administrației publice din județele Timiș și Gorj, reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie Timiș și Gorj, directori de instituții publice din domeniul forței de muncă, oameni de afaceri din mediul străin, dar și românesc, cărora s-a alăturat dl. Doru Vișan, secretar de Stat din Ministerul Energiei.

S-au prezentat mai multe proiecte cu soluții moderne în favoarea angajaților; au fost prezentate reglementări legale (generale și speciale) cu privire la contractele de muncă. De asemenea, a fost evidențiat învățământul profesional integrat, ca o soluție modernă în favoarea angajaților din parcurile industriale.

 

Comentarii Facebook


Știri recente