Masă de Paști pentru persoanele fără adăpost din Alba Iulia

Persoanele fără adăpost, ocrotite în cadrul Așezământului Social Filantropia Ortodoxă din Gara CFR din Alba Iulia, vor avea parte și în acest an de o masă festivă cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, după cum informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba.

Astfel, de Praznicul Învierii Domnului Iisus Hristos, 44 de persoane fără adăpost (9 femei și 35 bărbați) din Alba Iulia vor beneficia, duminică, 20 aprilie, de o masă festivă, oferită de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Masa se servește la ora 1200 și va fi binecuvântată de părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

„Am pregătit pentru acest praznic mâncăruri tradiționale cum ar fi ciorbă de miel, ouă roșii, cozonaci, practic tot ce se găsește pe masa fiecărui creștin în ziua de Paști. Vrem să le aducem astfel un strop de bucurie beneficiarilor noștri, persoane greu încercate de viață” a spus Costinel Șoaită, coordonatorul Așezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

***

Centrul Social de Urgență Alba (Așezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost Filantropia Ortodoxă) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii și marginalizării sociale, fără personalitate juridică, aflată în structura Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă servicii de primire, găzduire temporară și cantină socială de tip pensiune, consiliere socială, suport emoțional, informare, orientare și integrare socio – profesională, însoțire pentru obținerea unor documente și acte de identitate sau stare civilă, asistență medicală primară și îngrijire, ajutor material, asistență moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care și-au pierdut locuința din diverse motive și nu au resursele materiale și financiare necesare asigurării alteia și nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonați de propria familie și ale căror resurse financiare și personale sunt insuficiente, tineri proveniți din case de tip familial, foști deținuți, respinși de familie și lipsiți de sprijinul societății.

Centrul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire).

Centrul reprezintă un serviciu social acreditat, cu o infrastructură modernă și este administrat în parteneriat public – privat. Inițiativa de înființare a acestui centru este parte a unui proiect finanțat prin programul guvernamental „Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgență”. Partenerii acestui proiect sunt Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistență Socială, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Comentarii Facebook


Știri recente