„Mărturisitori ai Ortodoxiei în temnițele comuniste române”. Conferință duhovnicească la Como

Pentru credincioșii Parohiei Sfântul Grigorie Palama din localitatea italiană Como ziua de duminică, 23 iulie 2017, a fost una deosebită.  Părintele asist. Liviu Petcu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași a susținut o conferință cu titlul Mărturisitori ai Ortodoxiei în temnițele comuniste române, informează site-ul oficial al Episcopiei Italiei.

Prelegerea a început cu un scurt excurs despre martiriul creștin în scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii noastre și a continuat cu prezentarea modului cum mărturisitorii și martirii români au supraviețuit, prin rugăciune și cultură, ororilor închisorilor comuniste, iar cei mai mulți dintre ei au atins treapta îndumnezeirii prin răbdarea suferințelor, iertarea și iubirea prigonitorilor și rugăciunea lui Iisus.

Mărturisitorii și martirii români care au îndurat caznele închisorilor comuniste, din motive închipuite sau doar pentru simplul fapt că erau preoți de vocație, intelectuali creștini sau credincioși fervenți ai Bisericii, au subliniat aproape la unison, că singurul suport, sprijin, întărire și mângâiere pentru ei în răstimpul acela de chin și groază a fost rugăciunea lui Iisus. Cu toții s-au simțit atrași de liniștea, bucuria, pacea și mângâierea oferite de rugăciune, a mai spus Pr. Liviu Petcu.

Comentarii Facebook


Știri recente