Mărturii despre viața și învățătura Părintelui Teofil Părăian, în Germania

În perioada 10 – 18 aprilie 2010, Părintele Sabin Vodă, redactor la Radio Reîntregirea din Alba Iulia, este invitatul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Germaniei, Austriei și Luxemburgului și va susține mai multe cuvântări cu mărturii despre viața și învățătura Părintelui Teofil Părăian, duhovnicul de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, trecut la Domnul anul trecut în vârstă de 80 de ani.

Cu această ocazie se va lansa și cartea „In memoriam Părintele Teofil Părăian. Întâlniri cu oameni iubitori de Dumnezeu”, apărută anul acesta la Editura Reîntregirea a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, carte ce are atașat un CD în format mp3 cu întreg conținutul cărții (10 ore de înregistrări).

Programul acestor mărturii va începe de sâmbătă, 10 aprilie 2010, după Vecernia de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Offenbach am Main, unde este paroh Părintele Ștefan Anghel. Va fi prezent PS Sofian Brașoveanul, unul dintre ucenicii de chilie ai Părintelui Teofil Părăian care va da și Preasfinția Sa o mărturie despre părintele Teofil.

Duminică, 11 aprilie 2010, parohia din Darmstadt își va prăznui hramul, Izvorul Tămăduirii, liturghia fiind oficiată de PS Sofian, iar la finalul slujbei va avea loc și prezentarea vieții și învățăturii Părintelui Teofil.

Următoarea întâlnire cu românii ortodocși din Germania va avea loc vineri, 16 aprilie 2010, la Catedrala Mitropolitană din Nurnberg, în prezența IPS Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei și Europei Centrale și de Nord.

Mărturiile despre Părintele Teofil Părăian se vor încheia sâmbătă și duminică (17 și 18 aprilie 2010) la Centrul bisericesc din Munchen unde slujește și are reședința PS Sofian Brașoveanul.

Pe parcursul acestor cuvântări susținute de părintele Sabin Vodă în Germania despre viața și învățătura Părintelui Teofil Părăian, pe lângă cartea dedicată memoriei Părintelui Teofil se vor mai prezenta CD-ul audio: „Să ne rugăm cu Părintele Teofil – rugăciuni și poezii rostite de Părintele Teofil Părian”, pliantul „Arhimandritul Teofil – Părintele bucuriei”, mapa de fotografii „Arhimandritul Teofil – Omul bucuriei” și DVD-ul: „Părintele Arsenie Boca – Sfântul Ardealului” (un film documentar de 50 min. cu mărturii ale celor care l-au cunoscut direct pe Părintele Arsenie Boca), informează Radio Reîntregirea.

Comentarii Facebook


Știri recente