Mărțișoare hand-made confecționate de persoanele cu handicap din Alba Iulia și copiii de la Așezământul social Sfântul Vasile cel Mare

Luna Mărțișorului se apropie astfel încât copiii și tinerii de la Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia alături de beneficiarii Așezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia au confecționat zilele acestea mărțișoare hand – made. Micile simboluri ale primăverii realizate din lut, ipsos și hârtie vor fi expuse în perioada 25 februarie – 1 martie la Alba Mall în cadrul unei expoziții de unde cei interesați își vor putea achiziționa un mărțișor hand – made. În cadrul atelierului, copiii și tinerii participanții au aflat și detalii despre sărbătorirea și semnificația Zilei Mărțișorului.

„Colaborarea între cele două așezăminte sociale va continua și în perioada următoare, pe viitor intenționăm să organizăm și alte sesiuni în care copiii și tinerii de la Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” să învețe să realizeze și tablouri prin tehnica șervețelului”, a precizat Marcela Weber, coordonatorul Așezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” din Alba Iulia.

Persoanele cu handicap sunt specializate în tehnici de decorare și pictură, obiectele, realizate periodic în cadrul activităților de ergoterapie sub coordonarea personalului centrului, fiind prezentate deja în mai multe expoziții.

Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia oferă găzduire, servicii educative și de consiliere pentru 13 copii și tineri cu vârste între 7 și 21 de ani iar în cadrul Așezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie și kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistență și consiliere socială pentru 40 de persoane cu handicap.

Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente