Martiriul în vremea comunismului. Între represiunea politică și cununa mărturisirii | Simpozion de Studii Martirologice la Alba Iulia și Aiud

În perioada 10-11 martie va avea loc la Alba Iulia și Aiud cea de-a cincea ediție a Simpozionului de Studii Martirologice, desfășurat sub genericul Martiriul în vremea comunismului. Între represiunea politică și cununa mărturisirii.

Evenimentul este organizat, ca în fiecare an, de Arhiepiscopia Alba Iuliei, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Schitul Înălțarea Sfintei Cruci de la Aiud și Fundația Aiud.

Simpozionul va debuta sâmbătă, 10 martie, la ora 9:45, cu oficierea unei slujbe de pomenire a tuturor celor care au suferit în închisorile comuniste și s-au mutat la Domnul. De la ora 10:00 vor fi deschise lucrările Simpozionului în Aula Dumitru Stăniloae a Facultății de Teologie din Alba Iulia.

În a doua zi a manifestării, participanții vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Irineu în biserica din incinta Schitului Înălțarea Sfintei Cruci de la Aiud (Râpa Robilor).

Programul integral poate fi consultat aici.

Comentarii Facebook


Știri recente