Marţi va fi sfinţită Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române. Instituţia este nouă şi oferă educație integrală

Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române va fi sfinţită marţi, 15 septembrie 2020. Slujba de binecuvântare va fi oficiată la ora 11:15.

Instituţia şi-a deschis astăzi porţile. Festivitatea de inaugurare a noului an şcolar a început cu o slujbă de binecuvântare oficiată de Părintele Consilier Patriarhal Nicuşor Beldiman.

Părintele Beldiman a citit şi mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru toţi elevii, părinţii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar.

Copiii au mers apoi în sălile de clasă, unde au fost întâmpinaţi de doamnele educatoare.

Sursă foto: Captură Trinitas TV

Prof. Daniela Ciofu, directorul Grădiniţei, a declarat pentru Trinitas TV că cei mici au asigurate toate condiţiile în ceea ce priveşte siguranţa, dar şi să simtă grădiniţa ca parte din copilăria lor.

„E un nou început într-un proiect educaţional nou pentru Patriarhia Română. Copiii şi părinţii au primit cu bucurie această veste a deschiderii unei grădiniţe de către Patriarhia Română”.

„Părinţii şi-au adus copiii cu bucurie în spaţiul nostru educaţional nou. Noi asigurăm toate condiţiile, din punctul de vedere al siguranţei, copiilor, părinţilor, cadrelor didactice, personalului grădiniţei”.

„Fiind la început de drum, avem şi un număr limitat de copii înscrişi. Prin urmare, spaţiile noastre generoase permit respectarea regulilor de distanţare, astfel încât copiii să se simtă bine, în siguranţă, dar în acelaşi timp să simtă că grădiniţa este o continuare a copilăriei”, a precizat Prof. Daniela Ciofu.

Instituţia educaţională este nouă, unică în spaţiul bucureştean, şi promovează „o educaţie integrală a copiilor, personalizată şi edificatoare pentru viaţă, care formează caractere luminoase şi comunităţi sănătoase”.

„La Grădiniţa Buna Vestire, fiecare copil este apreciat şi respectat, iar aptitudinile sale sunt descoperite şi valorificate”, se precizează pe site-ul oficial al noii grădinițe.

De asemenea, grădiniţa promovează „o învăţare integrală, motivantă, activă şi creativă, fiind evidenţiate valorile culturale, morale şi religioase, care au contribuit la formarea identităţii româneşti şi europene”.

Clădirea instituției este complet renovată, având camere spațioase și ferestre mari, pentru a le permite copiilor să beneficieze cât mai mult timp de lumină naturală în interior.

Este dotată cu cabinet medical, vestiar, sălile de activități și de somn, sălile de joacă și de sport, paraclis şi, la etaj, două terase deschise pentru activități sigure în aer liber.

Instituţia de învăţământ este situată în centrul Bucureştiului, pe Str. Episcopul Chesarie, nr. 9, Sector 4.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al instituției.

Citeşte şi:

Foto credit: Facebook / Grădinița Buna Vestire


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente