Marșuri pentru viață în întreaga țară

Asociația „Studenți pentru Viață” din București organizează sâmbătă, 22 martie 2014, de la ora 14:00, „Marșul pentru Viață”. În acest an, acțiunea promovează mottoul „Adopția – o soluție nobilă”. Patriarhia Română sprijină acest demers și recomandă colaborarea la nivel local cu eparhiile, după cum informează Ziarul Lumina.

Manifestarea, derulată de Asociația „Studenți pentru Viață”, face parte din proiectul „Săptămâna Vieții”. Aceasta a început ieri, 19 martie, și se va încheia în ziua praznicului de Buna Vestire, 25 martie, perioadă în care se organizează activități pro-viață: întâlniri, concursuri, mese rotunde, conferințe, proiecții de filme, dezbateri etc.

Mottoul „Marșului pentru Viață” din acest an, „Adopția – o soluție nobilă”, arată organizatorii, este motivat de faptul că adopția este cu adevărat eficientă în salvarea de vieți; că este o temă care izvorăște nu din considerații teoretice, ci din experiența de zi cu zi a implicării pro-viață. De asemenea, organizatorii doresc să arate că este nevoie de o cultură a adopției pentru a ajunge la o cultură a vieții, dar și să schimbe mentalitatea actuală românească cu privire la provocările și prejudecățile actuale, și anume: copilul adoptat este văzut ca un copil de „mâna a doua”, familia care adoptă este privită ca o familie nefirească, părinții, și în special mama, care dau copilul spre adopție sunt considerați nedemni de numele de părinți. Asociația „Studenți pentru Viață” din București este o organizație studențească neconfesională și apolitică, care are drept scop sprijinirea tinerelor și adolescentelor însărcinate aflate în situații de criză, dar și formarea tinerilor pentru familie și societate.

„Marșul pentru Viață” de la București va avea loc sâmbătă, 22 martie, de la ora 14:00, și se va desfășura pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului. De asemenea, marșuri pentru viață vor fi organizate în mai multe orașe din țară. Până ieri, la ora 12:00, erau înscrise 38 de orașe. În mare parte din aceste orașe, „Marșul pentru Viață” se va desfășura sâmbătă, 22 martie, și anume: Alba Iulia, de la ora 15:00, cu punct de plecare Casa de Cultură a Sindicatelor; Arad, de la ora 12:00, cu punct de plecare Piața Avram Iancu; Brașov, de la ora 11:00, cu punct de plecare Centrul Civic; Buzău, de la ora 13:30, cu punct de plecare Biserica „Sfânta Muceniță Filofteia” – Parcul Crâng; Constanța, de la ora 12:00, cu punct de plecare Catedrala arhiepiscopală; Cluj-Napoca, de la ora 11:00, cu punct de plecare Piața Unirii; Galați, de la ora 12:00, cu punct de plecare Parcul Eminescu; Târgoviște, de la ora 12:00, cu punct de plecare Platoul Mihai Viteazul; Timișoara, de la ora 12:00, cu punct de plecare Parcul Carmen Sylva. De asemenea, acțiuni similare vor avea loc duminică, 23 martie, la Craiova, de la ora 16:00, cu punct de plecare Catedrala „Sfântul Dumitru”; Suceava, de la ora 15:30, cu punct de plecare Biserica „Sfântul Dumitru”; Târgu-Jiu, de la ora 17:00, cu punct de plecare Biserica „Sfinții Împărați”-Parâng; Tulcea, de la ora 12:00, cu punct de plecare Biserica „Buna Vestire”-Grecească. Mai multe informații privind detaliile cu privire la orașele unde se organizează, orar și punctul de plecare puteți afla accesând site-ul www.marsulpentruviata.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente