Marșul pentru Viață s-a desfăşurat sâmbătă, 26 martie 2016, şi la Timişoara, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului. La eveniment au participat reprezentanţii tuturor Bisericilor, cultelor și organizațiilor creștine din oraş.
Punctul de plecare al marşului a fost Biserica Sf. Maria Regina Păcii, str. Gheorghe Doja nr. 25 A (Parcul Carmen Sylva) și s-a desfăşurat pe următorul traseu: Bd. Mihai Viteazul – Catedrala Mitropolitană- Bd. Regele Ferdinand – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. Ion C. Brăteanu – Bd. Revoluției 1989 – Prefectura Jud. Timiş – Parcul Copiilor “Ion Creangă”.
În fața catedralei mitropolitane participanţii la Marşul pentru viaţă au fost întâmpinați de preoții catedralei și a fost rostită rugăciunea Tatăl nostru. Pe treptele catedralei au fost rostite alocuțiuni în care s-a afirmat dreptul la viață și sprijinul ce trebuie acordat familiei creștine.
Asociația Studenți pentru Viață, iniţiatorul demersului, susține că mesajul pe care vrea să îl transmită prin tema acestui an, „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de avorturi.
Biserica Ortodoxă Română subliniază, în permanenţă, importanţa familiei şi a darului vieţii umane, atât pentru om, cât şi pentru societate. Familia este instituţia cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani. De altfel, cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române a susţinut mediatizarea în anii 2014 şi 2015 a Marşului pentru viaţă. Acest demers a dus la dublarea în fiecare an a numărului oraşelor unde s-a organizat campania şi la creşterea numărului de participanţi, după cum a precizat Alexandra Nadane, Președinta Asociației Studenți pentru viață.
Biserica, prin misiunea ei, încurajează adopţia şi contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi şi consideră că instituţia familiei trebuie apărată şi respectată.
Marșul pentru Viață are următoarele scopuri: chemarea la apărarea vieții pentru fiecare ființă umană începând cu concepția până la moartea naturală, apărarea familiei și a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, pentru că numai familia tradițională este cel mai bun ambient pentru dezvoltarea următoarei generații.