Marşul pentru viaţă la Orhei | PS Antonie: Naşterea de prunci este binecuvântare pentru familie

PS Antonie de Orhei la Marsul pentru viata de la Orhei 25 martie 2017 (9)

PS Antonie de Orhei a participat sâmbătă, 25 martie 2017, la Marşului pentru Viaţă în Orhei. Evenimentul a debutat cu un concurs de desene ale copiilor la tematica marşului. Juriul, din care a făcut parte şi Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a decernat trei premii: I, II, III şi premiul special. Premiile au fost înmânate de ierarhul Mitropoliei Basarabiei.

La marş au participat preoţii mitropoliei din Orhei, Peresecina, Jeloboc, Ratuş, Chişinău şi Soroca, împreună cu membrii comunităţilor pe care le păstoresc şi elevii de la liceele din Orhei, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la consecinţele grave ale avortului asupra sănătăţii mamei şi a familiei, evidenţiind că avortul reprezintă uciderea unei fiinţe care nu se poate apăra.

Dumnezeu a făcut pântecele mamei pentru a da viaţă şi nu pentru ca acest spaţiu să se transforme în locul de omor al propriului copil. Urmările avortului sunt grave. Femeia care a făcut avort rămâne marcată pe toată perioada vieţii. Stresul suportat în timpul intervenţiei poate duce la depresie, iar în unele cazuri, mai grave, şi la sinucidere.

Există anumite excepţii cu privire la avort prezentate în poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.

Familia unde s-a făcut un avort, rămâne stigmatizată pentru toată viaţa. Naşterea de prunci este binecuvântare pentru familie. Avortul, însă, îndepărtează binecuvântarea lui Dumnezeu. Avortul este o crimă care are repercusiuni asupra mamei, familiei şi asupra societăţii, a spus Preasfinţia Sa.

Viaţa este darul lui Dumnezeu. Să ne opunem avortului şi să încurajăm, să susţinem viaţa, a îndemnat PS Antonie.

La maternitatea din Orhei, participanţii la marş s-au rugat pentru ca mămicile să aibă naştere uşoară şi să aducă pe lume prunci sănătoşi.

PS Antonie, împreună cu preoţii Sergiu Aga şi Iurie Onofrei, a oferit celor treizeci de mămici din maternitate câte o floare, cărţi de rugăciune şi câte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului

Apoi, participanţii la marş s-au îndreptat spre biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din oraşul Orhei, unde clericii şi credincioşii s-au rugat pentru iertarea păcatelor a celor care au săvârşit crima avortului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente