Marșul pentru viață, la Buzău

La Buzău a avut loc, sâmbătă, 22 martie 2014, Marșul pentru viață. Acest eveniment a reunit sute de oameni, în frunte cu preoții de la parohiile buzoiene, care au militat pentru apărarea vieții și luarea în considerare a adopției, cea mai nobilă soluție pentru copiii fără părinți.

Manifestarea a început la ora 13.30, în Parcul Crâng, la bisericuța „Sfânta Muceniță Filofteia”, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu. Alegerea acestei locații nu a fost una întâmplătoare, deoarece Sfânta Filofteia, care a trecut la cele veșnice pe când avea doar 12 ani, este considerată ocrotitoarea copiilor și a tinerilor. De aici, toți participanții au străbătut zona centrală a orașului, pe b-dul Nicolae Bălcescu, oprindu-se, pentru un moment de rugăciune, la biserica „Sfântul Spiridon”, precum și la Catedrala „Sfântul Sava”. În continuare, s-a făcut un popas la Maternitatea Buzău, apoi la biserica „Buna Vestire”, cunoscută și sub numele de biserica „Banu”, înălțându-se, din nou, o rugăciune către Dumnezeu.

Marșul s-a încheiat la Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi”, unde cei prezenți au participat la slujba Vecerniei, oficiată de ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

„Prin acest marș pentru viață, organizat în mai multe orașe din țară, care a fost apreciat și binecuvântat de ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii noastre, în frunte cu Părintele Patriarh Daniel, s-a dorit să se tragă un semnal de alarmă, în legătură cu milioanele de prunci nenăscuți, deci omorâți. Astfel de semnale s-au tras, de multe ori, chiar după 1990, la început mai palid, dar apoi din ce în ce mai insistent și cu posibilitatea de a se auzi la scară națională. Sfântul Sinod a și dat hotărâri în sensul respectării dreptului la viață și mai ales al apărării familiei”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, împreună cu Fundația pentru copii „Sfântul Sava”, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău și cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău.

Comentarii Facebook


Știri recente