„Marșul pentru Viață” în Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului

Creștinii din peste 100 de orașe din țară și din Republica Moldova vor spune pe 26 martie 2016 „Stop avortului” prin participarea la Marșul pentru Viață. La Cluj-Napoca, susținătorii familiei creștine se vor întâlni de la ora 11:30 în Piața Unirii, unde Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, precum și reprezentanții celorlalte culte religioase vor adresa mesaje de încurajare spreapărarea dreptului la viață, informează Radio Renaşterea. Cu mesaje pro viață vor porni apoi în marș prin centrul orașului.

Evenimentul este organizat de mai multe asociații laice și religioase, printre care și ASCOR Cluj, sub deviza, „Pro viaţă, pro familie”. Acțiunea devenită deja o tradiție, are sprijinul Patriarhiei Române, iar scopul ei este de a trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de avorturi. 22 milioane decopii au fost avortați în ultimele decenii, iar în prezent se mai fac încă circa 400 de avorturi la cerere pe zi doar în spitalele de stat, rata avorturilor fiind cea mai mare din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de nașteri.

Și bistrițenii vor fi solidari cu viața și vor milita pentru cât mai puține avorturi. Marșul pentru Viață va fi organizat sâmbătă, 26 martie și în municipiul Bistrița. Întâlnirea va avea loc de la ora 12: 30 la sediul protopopiatului, de unde manifestanții vor porni în marș prin centrul orașului, a declarat protopopul de Bistrița, pr. Alexandru Vidican.

De Buna Vestire și tinerii și credincioșii din Baia Mare vor susține dreptul la viață al copiilor nenăscuți, a declarat pentru radio Renașterea, părintele Gavril Vasile Băban, președintele Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene.

În municipiul Dej, marșul pentru viață va începe la ora 11:00 din Piața Bobâlna, unde sunt așteptați toți cei care doresc să susțină familia creștină și implicit darul vieții, a transmis corespondentul Radio Renașterea, pr. Dan Toșa.

Comentarii Facebook


Știri recente