Marșul pentru viață, aflat la a doua ediție

Un marș împotriva avorturilor se va desfășura sâmbătă, 22 martie 2014, în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, în mai multe orașe din țară.

După cum informează radiorenasterea.ro, la Cluj-Napoca, acțiunea este organizată de mai multe asociații laice și religioase printre care ASCOR Cluj, Clinica ProVita, Liga Tinerilor Creștin-Ortodocși Români Filiala Dej, Oastea Domnului din Cluj, dar și cu sprijinul mai multor parohii ortodoxe din Mitropolia Clujului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Evenimentul ce își propune să susțină dreptul la viață și să apere familia tradițională și valorile ei, care stau la temelia unei societăți solide și sănătoase, va începe de la ora 11, din piața Unirii, cu o scurtă slujbă de binecuvântare oficiată de Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul. Mai apoi participanții vor merge în procesiune pe străzile din centrul orașului.

Președintele ASCOR Cluj, Bogdan Dincă: „Sloganul din acest an al marșului pentru viață este „O voce pentru cei fără voce”, pentru că suntem și vom încerca să fim tot timpul vocea de apărare a copiilor avortați sau în plan de avort. Într-o societate a cărei conducere administrativă nu distruge de la rădăcină acest flagel ce afectează calitatea unui neam statornic în valori morale și prețuitor de viață și închide ochii la formele vădite sau ascunse de crimă, schimbarea nu poate veni decât din partea noastră”.

Tinerii de la ASCOR Cluj au adresat invitația de a participa la acest marș tinerilor, studenților, adulților și familiilor, dar și tuturor celor care cred că avortul în toate formele lui, este o fărădelege în fata lui Dumnezeu și în fața oamenilor și vor să fie glasul celor peste 22 de milioane de copii avortați numai în Romania in ultimii zeci de ani.

Și bistrițenii sunt așteptați sâmbătă, 22 martie 2014, la cea dea doua ediție a „Marșului pentru viață”. Manifestarea este organizată de Asociația ProVita în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Bistrița, Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, Asociația Tinerilor Ortodocși din Bistrița și Asociația culturală „Sfântul Pahomie” de la Gledin, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Marșul de la Bistrița va începe tot de la ora 11.00, cu pornire din fața Protopopiatului ortodox și va presupune parcurgerea unui traseu prin centrul orașului.

„Scopul marșului este afirmarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți din momentul concepției, respectul față de viață în toate fazele și ipostazele ei și nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societății. Tema marșului din acest an va fi „Adopția, o alegere nobilă”. Între adopție și apărarea vieții copiilor nenăscuți există o legătură profundă, adopția fiind calea dragostei, a iubirii pentru copil și familia adoptivă, în timp ce avortul înseamnă sfârșitul vieții și al iubirii”, a declarat președintele Asociației Filantropia Bistrița, Pr. Marius Pintican.

Anul acesta marșul încununează seria de evenimente desfășurate în perioada 17-23 martie intitulată Săptămâna pentru Viață. Acest demers este încurajat și de comunitățile internaționale, în marile capitale ale lumii, unde în luna ianuarie a acestui an s-au adunat zeci de mii de participanți în Paris, sau peste jumătate de milion în Washington.

În plus, în perioada 17-22 martie, dar mai ales mâine în ziua marșului, va fi doliu național pentru cei peste 22 de milioane de copii uciși prin avort și care nu au apucat să se nască. Astfel, toți participanții la marș vor purta la rever sau la haină o panglică neagră, de doliu, întru pomenirea lor.

România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de avorturi. Potrivit unei statistici la Cluj-Napoca au ajuns să se facă, în medie, 16 întreruperi de sarcină pe zi.

Comentarii Facebook


Știri recente