Marșul pentru viață 2022 la Reșița: O reușită a tinerilor voluntari ATOR Banatul de Munte

Marșul pentru viață 2022 a fost organizat sâmbătă la Reșița de Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși (ATOR) din Banatul de Munte. A șaptea ediție a marșului din Banatul de Munte a reunit aproximativ 300 de persoane.

Evenimentul a început cu o slujbă oficiată la protopopiat de Părintele Gheorghe Șuveți, Protopopul de Reșița, căruia i s-au alăturat Părintele Nicolae Chiosa, inspector de Religie pentru județul Caraș-Severin, și Părintele Aurelian Jucu, îndrumător și coordonator al Centrului de Tineret din Zăgujeni.

După slujbă, participanții au mers în Centrul Civic, unde organizatorii și partenerii au prezentat mesaje și discursuri prin care și-au manifestat sprijinul pentru mamele singure și copiii lor – născuți sau încă nenăscuți.

Punctul final al marșului a fost curtea Centrului Universitar „Babeș Bolyai” din Reșița, unde a avut loc Festivalul pentru viață, organizat de voluntarii ATOR Banatul de Munte, care au coordonat jocuri, ateliere de pictură, de fotografie și de modelaj pentru copiii participanți la marș.

Părintele Mihai Ciucur la Marșul pentru viață de la Reșița, sâmbătă, 26 martie 2022. Foto: Episcopia Caransebeșului

„A fost despre recunoștință, sprijin, unitate, credință și nădejde – valori care au adus, împreună, câteva sute de suflete, în special tineri, nu doar de la Reșița, ci și din alte localități ale județului nostru”, a declarat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

„Le suntem recunoscători tuturor partenerilor implicați în organizarea evenimentului și în mod special tinerilor de la ATOR Banatul de Munte și din centrele de tineret, care prin entuziasmul lor au creat o atmosferă foarte frumoasă, plină de speranță și încredere pentru viitor.”

Tinerii voluntari ATOR Banatul de Munte au avut un rol esențial în organizarea Lunii și Marșului pentru viață de la Reșița. Marșul a fost organizat sâmbătă, 26 martie 2022. Foto: Episcopia Caransebeșului

Marșul pentru viață este o mișcare apolitică și non-confesională deschisă pentru participanți de orice religie sau orientare politică. Organizatorii sunt la nivel local, iar tema este comună, aceeași în România și Republica Moldova. Anul acesta, manifestarea în sprijinul copiilor nenăscuți și al mamelor acestora a fost organizată în peste 150 de localități de pe ambele maluri ale Prutului.

Mișcarea propune măsuri concrete de sprijin pentru femeile în criză de sarcină și pentru copiii lor nenăscuți: instituirea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, prin extinderea indemnizației pentru creșterea copilului și în timpul ultimelor luni de sarcină; acordarea unei indemnizații minime și femeilor care nu au lucrat în ultimele 12 luni înainte de naștere; înființarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate; legiferarea începerii procedurii de adopție din timpul sarcinii și a adopției deschise și valorizarea, în societate, a tuturor celor implicați în adopție etc.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente