Marș pentru viață la Micherechi – Ungaria

De Ziua Internațională a Copilului, miercuri, 01 iunie 2016, la Parohia Micherechi (Méhkerék), aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, a avut loc un Marș pentru viață, organizat pentru a V-a oară în această localitate după modelul celor din România care se fac de către filialele ASCOR, în diferite orașe, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Marșul s-a desfășurat, ca de fiecare dată, de la intrarea în sat până la biserica aflată în centrul localității, pe parcursul câtorva kilometri și la el au luat parte în jur de o sută de persoane, între care s-au numărat Preasfințitul Părinte Episcop Siluan.

Pe parcursul întregii manifestări, copiii și participanții au avut lumânări aprinse în mâini, pe care le-au depus la crucea din piatră de la intrarea în biserică și au cântat Hristos a înviat, fiind salutați, cu bucurie și de alți oameni din sat, întâlniți pe parcurs. Procesiunea a fost precedată de copii care au purtat Sfânta Cruce, prapur și o icoană, cu Maica Domnului și Pruncul și au bătut necontenit toaca.

După ce au ajuns la biserică, Preasfințitul Părinte Siluan a ținut un cuvânt în care și-a exprimat bucuria pentru realizarea acestui nou marș anual, dedicat vieții și copiilor nenăscuți, dar și celor suferinzi aflați în diferite locuri de pe glob care este în același timp și o mărturisire publică despre credința ortodoxă și a citit o rugăciune de dezlegare și de binecuvântare pentru copii și ceilalți participanți.

La final, toți pelerinii s-au închinat la Sfintele Icoane și au fost miruiți de ierarh, în semn de binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente