Marş împotriva violenţei domestice în Târgovişte. Elevi seminariști și studenți teologi printre participanţi

Un marş împotriva violenţei domestice a avut joi, 23 noiembrie 2017, la Târgovişte, fiind organizat de Primăria Municipiului Târgoviște, prin intermediul Direcției de asistență socială, împreună cu alte instituții locale. Printre participanţi s-au aflat elevi seminariști și studenți teologi din Arhiepiscopia Târgoviştei, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În timpul acestei acțiuni, au fost răspândite mesaje anti-violență, au fost oferite flori și s-au aprins lumânări, reprezentând numărul persoanelor, victime ale violenței familiale.

În mesajul transmis cu acest prilej, IPS Mitropolit Nifon a reiterat faptul că violența este o formă de gravă încălcare a demnității umane, de necinstire a chipului lui Dumnezeu din om și de manifestare în contradicție cu moștenirea creștină a civilizației noastre.

Este o umilire a omului de către om, un rău personal și social care trebuie combătut, cu înțelepciune și curaj. De aceea, se impune o colaborare mai strânsă între oameni și instituții pentru ca cei dominați de violență să fie ajutați să se vindece, iar victimele lor să depășească traumele unui astfel de comportament, a adăugat Arhiepiscopul Târgoviştei.

Biserica Ortodoxă Română este implicată, prin intermediul a numeroase programe și proiecte, derulate cu diferite instituții, în prevenirea și combaterea violenței, ori tratarea victimelor violenței, pe întreg cuprinsul țării. De asemenea, prin misiunea sa pastorală de la parohii, promovează pacea, bunătatea, blândețea, iubirea și buna înțelegere între oameni.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Comentarii Facebook


Știri recente