Marele Praznic al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătorit astăzi în Patriarhia Ierusalimului

Astăzi, 19 ianuarie 2009, Patriarhia Ierusalimului – alături de Patriarhia Rusă, Patriarhia Georgiei, Patriarhia Sârbă și Sfântul Munte Athos, care nu au adoptat calendarul corectat – a sărbătorit marele Praznic al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos.

Ieri, în Ajunul Botezului Domnului, în prezența Sanctității Sale Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina, s-a săvârșit slujba sfințirii Aghesmei cele Mari, la Râul Iordanului, locul unde a fost botezat Mântuitorul nostru Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul. La această slujbă au participat preoți, călugări și credincioși ortodocși din Țara Sfântă, precum și pelerini veniți la Locurile Sfinte.

Astăzi, la biserica Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române la Locurile Sfinte din Ierusalim, Părintele Arhimandrit Ieronim Crețu, reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri și Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. La slujbă a participat obștea Așezământului Românesc de la Ierusalim, alături de un număr de monahi și credincioși români.

Mâine, 20 ianuarie 2009, în ziua prăznuirii Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, se va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Comentarii Facebook


Știri recente