Marea Unire în presa bisericească este subiectul unui volum apărut la Editura Basilica

Lucrarea „Marea Unire din 1918 reflectată în periodicele bisericești existente în Biblioteca Sfântului Sinod și Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București: Bibliografie specială specială: 1917 – 2016” a apărut recent la Editura Basilica.

Volumul este realizat de Dr. Tincuța Ojog și apare în contextul Anului Centenar declarat An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918 în Patriarhia Română.

Potrivit cuvântului introductiv semnat de Arhim. Policarp Chițulescu, Directorul Bibliotecii Sf. Sinod, Bibliografia poate fi utilă „în regăsirea informațiilor referitoare la Marea Unire din 1918 existente în presa bisericească și la înțelegerea eforturilor și a contribuțiilor constante ale Bisericii Ortodoxe Române la realizarea unității noastre de neam”.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook


Știri recente