Mare exercițiu de înfrânare este acela să nu dorești răul celor care îți doresc răul, spune IPS Teofan

Mitropolitul Teofan a prezentat joi la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” din zona Palatului Culturii Iași modelul de înfrânare oferit de Sfântul Ierarh Nicolae.

După Slujba Vecerniei, ierarhul a explicat:

Troparul Sfântului Nicolae ne mai amintește că el este învățător al înfrânării. Înfrânarea înseamnă asceză, silirea firii, înfrânare în sens de asceză duhovnicească. Mare exercițiu de înfrânare este acela să nu dorești răul celor care îți doresc ție răul.”

Părintele Mitropolit și cei prezenți la sfintele slujbe au fost colindați de Corul „Mira” al Bisericii „Sfântul Nicolae Domnesc” care a susținut un mini recital de colinde corale, informează Doxologia.

Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași este construită de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare în perioada 1491 – 1492 și refăcută în anii 1884 – 1904 de arhitectul francez André Lecomte du Noüy.

Fiind situată în imediata vecinătate a vechii Curți domnești și pentru faptul ca aici au fost unși aproape toți domnii Moldovei, de la Despot Vodă până la Grigore Alexandru Ghica, bisericii i s-a spus „Sfântul Nicolae – Domnesc”.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente