Maratonul Copiilor 2017: Cursă sportivă transformată într-un gest de solidaritate

Maratonul Copiilor 2017 (3)

La Chişinău, peste 700 de copii au alergat în cadrul unui maraton pentru a oferi altor tineri şansa de a merge la şcoală. Maratonul copiilor, evenimentul desfăşurat recent în Capitala Moldovei, a transformat o cursă sportivă într-un gest de solidaritate.

Fondurile strânse în urma acestei acţiuni organizate de Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei au fost direcţionate către adolescentele orfane şi din familii asistate în proiectul „Spre Independență”.

Mulțumim tuturor participanților pentru implicare şi generozitate. Ne bucurăm că în fiecare an crește numărul celor care vin să susțină o cauză nobilă, a precizat Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

În afară de cursa propriu-zisă, copiii au avut parte de ateliere de creație, facepainting, tombolă cu daruri, jonglerie și inele, jocuri și un concert susținut de formaţiile ,,Picături Muzicale” și ,,Antares”.


Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membă a Federației Filantropia care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale. Organizația dezvoltă modele de intervenție socială, bazându‑se pe abordarea omului după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, într‑o relație de împărtășire și încredere cu partenerii sociali.

Comentarii Facebook


Știri recente