Mărăşeşti | Eveniment comemorativ pentru eroii căzuţi pe câmpul de luptă (VIDEO)

Omagiu mărăşeşti

Cu prilejul comemorării a 100 ani de la marile confruntări militare purtate de Armata Română la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române din Iaşi a organizat sâmbăta aceasta o manifestare dedicată eroilor naţionali, informează doxologia.ro.

Evenimentul din 29 iulie 2017 s-a aflat sub auspiciile devizei memorabile născută pe câmpul de luptă de la Mărăşeşti: Pe aici nu se trece!.

Manifestările comemorative au avut loc la Mausoleul din Mărăşeşti (judeţul Vrancea). Un sobor de clerici a oficiat slujba Parastasului pentru ostaşii români trecuţi în veşnicie, apoi au avut loc luări de cuvânt în care a fost evocat eroismul acestora.

Gândurile noastre de recunoştinţă se duc acum şi către înaintaşele noastre cărora le datorăm cel mai important Mausoleu al eroilor din estul Europei care a fost ridicat aici, la Mărăşeşti. Monumentul a fost construit la iniţiativa Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române întru slava eroilor neamului şi în memoria celor peste 500 de ofiţeri şi peste 21.000 de soldaţi care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea gliei strămoşeşti, a spus în cuvântul adresat celor prezenţi Rodica Şoronescu, preşedinte al Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române din Iaşi.

Manifestarea s-a încheiat cu dezvelirea unei plăcii comemorative pentru toţi ostaşii români căzuţi pe câmpul de luptă.

Comentarii Facebook


Știri recente