Manuscrise bizantine și post-bizantine din Albania

La Tirana, capitala Albaniei, o țară unde ortodocșii au avut și au încă multe de suferit, a fost vernisată o expoziție de manuscrise bizantine și post-bizantine, informează TRINITAS TV.

Expoziția are caracter itinerant și a fost organizată de Directoratul General al Arhivelor din Albania, Facultatea de Istorie și Departamentul de Filologie al Universității din Tirana, Mitropolia Ortodoxă de Korca, Primăria și Prefectura Korca.

Perpetuarea materialelor documentare care vorbesc despre Korca, precum și codicele Mitropoliei de aici, sunt un patrimoniu cultural bogat, care durează de generații.

„Expoziția dezvăluie valoarea extraordinară pe care aceste mărturii o comunică despre multele secole de istorie ale poporului albanez”, au declarat organizatorii.

Prezent la vernisaj, Mitropolitul de Korca, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, a apreciat eforturile depuse de organizatori și a subliniat că, pe viitor, ar trebui pusă mult mai bine în valoare contribuția bizantină, deci ortodoxă, la dezvoltarea culturii naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente