Mântuitorul unește cerul cu pământul și ne mântuiește: Episcopul Basarabiei de Sud în Cahul

„În Mântuitorul se împlinesc toate Scripturile, El unește cerul cu pământul și ne mântuiește, chemând-ne la Sine”, a spus duminică Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud.

Ierarhul a slujit în Biserica „Sfânta Treime” din Cahul în Duminica dinaintea Nașterii Domnului, 6 ianuarie 2019, conform calendarului iulian nerevizuit respectat în Mitropolia Basarabiei.

PS Veniamin în Parohia Sf. Treime din Cahul. Foto: Episcopia Basarabiei de Sud

Făcând referire la pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, Preasfinția Sa a explicat de ce se prezintă în Duminica dinaintea Nașterii Domnului genealogia Mântuitorului sau Cartea neamurilor lui Iisus Hristos:

„Evanghelia de astăzi ne prezintă pregătirea poporului ales pentru primirea lui Mesia, arătând că toate generațiile erau în așteptarea Mântuitorului. Pregătirea generațiilor pentru primirea Mântuitorului în lume s-a făcut în mod treptat, iar prorocii insuflați de Duhul Sfânt au prezis că El se va naște din seminția lui David”.

Părintele Episcop a făcut referire și la Postul Nașterii Domnului care amintește de postul ținut de Moise înainte de primirea Legii, evidențiind că „noi nu primim Legea, ci pe dătătorul Legii”.

„Să ne înălțam mintea la Dumnezeu și cu inimă bună să primim pe Cel care se naște și ne mântuiește de păcat!” a îndemnat la final PS Veniamin potrivit Biroului de presă al Episcopiei.

Foto credit: Diomid Guja, Pr. Ioan Ciobanu / Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente