Mântuitorul îi cheamă pe tineri să aleagă cultura vieţii – Episcopul Iustin

Preasfințitul Părinte Iustin a afirmat în cadrul predicii rostită duminică la parohia Ardusat, jud. Maramureș, că „Mântuitorul îi cheamă pe tineri astăzi să aleagă cultura vieţii, nu cultura morţii”.

Cuvântul ierarhului a fost adresat în contextul Evangheliei despre învierea fiului văduvei din Nain, spunând că „Mântuitorul n-a acceptat pe tânărul mort, nu l-a lăsat aşa, l-a înviat”.

„Mântuitorul se adresează tânărului ca şi cum ar fi într-un somn”, a spus Episcopul Iustin.

Preasfinția Sa a evidențiat că „Mântuitorul nu vorbea cu trupul neînsufleţit, ci cu sufletul nemuritor ca să arate că sunt două realităţi: o viaţă biologică sau pământească şi o viaţă spirituală nevăzută, care este viaţa sufletească”.

„Omul când pleacă din viaţa aceasta nu moare efectiv şi nu dispare definitiv, ci se mută la o altă viaţă”, a explicat Episcopul Maramureșului credincioşilor de la Ardusat.

La finalul predicii Preasfințitul Părinte Iustin a menționat că „dacă optăm pentru această cultură a consumului, a vieţii fără sens, atunci tinerii noştri sunt într-un mare pericol”.

Oficierea Sfintei Liturghii la parohia Ardusat, de Preasfinţitul Părinte Iustin a fost prilejuită de resfințirea lăcașului de cult.

Între credincioşii prezenți s-au aflat primarul Cristian Rus al comunei Ardusat, deputatul Covaciu Severica, dar și alte autorități locale.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Arhanghelii a preoţilor din Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, dirijată de Pr. Dr. Petrică Aurelian Covaciu.

În semn de apreciere pentru activitatea pastorală și misionară, preotul paroh Florin Florea a fost hirotesit iconom stavrofor, informează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Biserica din Ardusat a fost construită între anii 1936-1938, prima sfinţire a bisericii fiind oficiată de Arhiepiscopul Teofil Herineanu al Vadului, Feleacului şi Clujului, în 8 noiembrie 1970.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente