„Mântuitorul Hristos priveşte cu milostivire spre toţi” – PS Timotei la Catedrala Patriarhală

PS Timotei Prahoveanul le-a spus credincioşilor care au participat duminică la slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala Patriarhală că „Mântuitorul Hristos priveşte cu milostivire spre toţi: spre cei care sunt încercaţi în această viaţă, spre cei tineri sau mai puţin tineri”.

În acest context, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a mai evidenţiat că „suferinţa dusă împreună cu El este mult mai uşoară” şi a explicat că atunci când ne apropiem de Mântuitorul Hristos „viaţa noastră are mai multe bucurii”.

Potrivit Preasfinţiei Sale, „în fiecare dintre noi se află duhuri care ne despart de Dumnezeu”, dar care pot fi îndepărtate.

„Duhul diferitelor păcate şi neputinţe sunt demoni care încearcă şi deseori reuşesc să-şi facă loc în inima noastră. Aceste duhuri ale întunericului pot fi izbăvite cu multă rugăciune şi cu post, dar nu este rugăciunea aceea grăbită pe care dorim să o facem pe fugă dimineaţa şi seara dacă nu suntem foarte obosiţi”, a spus ierarhul.

„Rugăciunea adevărată este cea făcută cu toată inima”, a continuat PS Timotei explicând că „mulţi dintre cei care vin la biserică şi care înţeleg valoarea Sfintei Liturghii au fost cuprinşi de momente pe care nu le-au putut defini şi care au lăsat un balsam minunat în sufletul şi în viaţa lor. O astfel de rugăciune ne poate apropia de Domnul”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Carmen a Parohiei Așezământul Brâncovenesc Domnița Bălașa, iar la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Foto Credit: Iulian Dumitraşcu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente