Mântuitorul a luat totul asupra Lui, îndemnându-ne să creștem în credinţă în cuvântul Lui: din Pastorala IPS Iosif

„Prin Crucea, Moartea și Învierea Domnului Hristos știm de acum că orice neliniște lăuntrică, orice grijă, orice neputinţă, tot ceea ce generează în viaţa noastră frică de moarte, în Hristos Cel răstignit și înviat, își găsește lumina”, a spus IPS Iosif în Pastorala de Paşti 2021.

El a precizat: „Mântuitorul a luat totul asupra Lui, îndemnându-ne să avem grijă să creștem în credinţă în cuvântul Lui”.

„El este Prietenul nostru, Care ne însoţește de-a lungul vieţii, până la trecerea din lumea aceasta, dacă facem ceea ce ne cere”.Şi doar păcatul ne mai poate despărţi de Hristos Cel înviat. „Dar și pe acesta, pe care cu toţii îl avem, să îl punem fără teamă la picioarele Lui, El l-a spălat din sufletul nostru pe Cruce, să nu ne mai fie teamă”, a îndemnat Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale.

Frica de moarte

Ierarhul a dedicat un pasaj fricii de moarte prin care a trecut, ca Om, inclusiv Domnul Iisus Hristos.

„Frica de moarte pe care a trăit-o Domnul Hristos, pe Cruce, strigându-o înaintea Părintelui Ceresc: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai părăsit? (Mt 27:46), nu a fost doar frica Să, ci a fost frica întregii omeniri, din toate timpurile și din toate locurile, de la Adam și până astăzi – până la cel care moare singur și neajutorat, printre străini și oameni indiferenţi – pe care a luat-o asupra Sa”.

„A trăit Iisus frica noastră de moarte, văzută și cunoscută încă din primul moment al venirii noastre pe lume, cu primul pas făcut în lumea aceasta începând drumul spre ea, ca singura certitudine, dar cu toate acestea străină de ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru omul pe care l-a creat după chipul și asemănarea Lui”.

„A devenit Om ca să trăiască cu noi frica noastră de moarte și să ne elibereze de jugul ei prin Cruce și prin moartea Sa, dându-Se pe Sine mormântului, din care Se va ridica triumfător asupra ei, a treia zi”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Pastorala poate fi citită integral aici.

Foto credit: arhivă Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente