Mântuirea sufletului este obiectivul spre care trebuie să tindă orice om – Mitropolitul Petru

Mitropolitul Petru al Basarabiei a vorbit duminică credinicioşilor din Oraşul Călăraşi, Rep. Moldova, despre singurul obiectiv spre care trebuie să tindă orice om, şi anume mântuirea sufletului.

El a făcut referire la pericopa evanghelică duminicală care a prezentat întâlnirea dintre Zaheu Vameşul şi Hristos, evidenţiind că acest episod biblic „ne încredințează de faptul că suntem chemați la mântuire cu toții, indiferent de poziția din societate”.

„Și astăzi Hristos trece pe lângă noi, iar pentru a-L vedea trebuie să urcăm în pomul care se numește Biserică. El este dispus oricând să intre în casele sufletelor noastre, însă noi trebuie să îl căutăm prin faptele noastre” a spus Mitropolitul Petru.

Înaltpreasfinţia Sa a slujit în duminica a 32-a după Pogorârea Sfântului Duh în parohia Pogorârea Sfântului Duh din oraşul Călăraşi, informează Mitropolia Basarabiei.

La sfârșitul slujbei, Mitropolitul Petru a adresat felicitări părintelui Arhid. Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan, cu ocazia sărbătorii ocrotitorului spiritual.

De asemenea, părintele paroh Ioan Mutu a mulţumit ierarhului pentru slujire şi l-a invitat şi cu alte ocazii în comunitatea din Călăraşi.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente