Manifestări speciale cu prilejul hramului Parohiei ortodoxe române din Hamburg

In preajma sarbatorii Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, Parohia Ortodoxa Romana din Hamburg, care-l are ca ocrotitor pe acest mare prooroc, organizeaza mai multe actiuni, pentru a marca acest Praznic. In acest scop, Parohia are ca invitat pe parintele protosinghel Matei Bilauca, staretul Schitului ‘Tuturor Sfintilor’ din Sinca Noua, jud. Brasov, care a adus spre inchinare o particica din moastele Sfantului Nectarie din Eghina.

De asemenea, Preasfintitul Sofian Brasoveanul, episcop-vicar al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale si de Nord va sustine, sambata seara dupa vecernie, conferinta ‘Urmarea lui Hristos in viata de familie si in monahism dupa invatatura Sf. Vasile cel Mare’, marcand prin aceasta si anul jubiliar al Sfintilor Capadocieni.

Programul liturgic va incepe vineri 19.06 cu slujba Sf. Maslu dupa care parintele Matei va vorbi despre Sfantul Nectarie. Sambata 20.06 slujba va incepe la ora 09.00 cu acatistul Sfantului Nectarie si va continua cu Sf. Liturghie, incheindu-se cu o slujba de pomenire a celor adormiti. Sambata seara, la ora 18.00, va avea loc vecernia, urmata de conferinta sus-amintita si duminica 21.06 la ora 11 se va savarsi Sf. Liturghie arhiereasca, oficiată de Preasfintitul Sofian Brasoveanul, dupa care va urma agapa oferita de Parohie, tuturor celor prezenti.

Marti (23.06) seara , incepand cu ora 18.00 va fi oficiata slujba Privegherii si manifestarile se vor incheia miercuri 24.06, in ziua Praznicului Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, cu Sfanta Liturghie. Raspunsurile la strana vor fi date de un mic grup psaltic venit din Piatra-Neamt, condus de Ciprian-Evelin Dorin.

Tot cu acest prilej va fi lansat un buletin parohial, numit ‘Calea’, ce va aparea trimestrial si va putea fi citit si pe site-ul internet al Parohiei, www.parohia-hamburg.de, care va fi innoit in aceste zile.

Sursa: Parohia Ortodoxa Romana din Hamburg

Comentarii Facebook


Știri recente