Manifestări legate de Ziua Mondială a Sănătății în Parohia Costieni

În contextul Anului omagial Euharistic și al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română, tinerii din Parohia „Sfânta Treime” – Costieni, Protoieria Covurlui, Arhiepiscopia Dunării de Jos, au desfășurat în perioada 1-7 aprilie 2014 mai multe activități prilejuite de Ziua Mondială a Sănătății, a precizat Pr. Adrian Dicu – Parohia Costieni.

Proiectul cultural-educațional și social-filantropic „Muguri de lumină”, implementat în parohie, a avut ca beneficiari un număr de 32 de copii și tineri, din cadrul celor două grupe de cateheză ale programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și 12 enoriași vârstnici.

Astfel, în urma parteneriatului încheiat între parohie și Cabinetul Stomatologic din localitate, prin purtarea de grijă a domnului Dr. Vasile Bârlădeanu, patru tineri, proveniți din familii cu venituri reduse sau fără posibilități materiale, au primit îndrumări medicale, consult stomatologic și tratament gratuit.

Activitatea a continuat în Duminica a V-a din Post, prin săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohială, în timpul căreia toți copiii și tinerii participanți la acest proiect au fost împărtășiți. La sfârșitul slujbei, aceștia au primit în dar cărți de rugăciune, iconițe și produse de igienă orală.

Urmând exemplul evanghelic de a-i cerceta pe cei aflați în neputințe, în ciuda vremii nefavorabile, în după-amiaza aceleiași zile, tinerii însoțiți de pr. Adrian Dicu, au vizitat la domiciliu mai multe persoane vârstnice, aflate în evidențele speciale ale parohiei, în majoritate cu probleme motrice, cărora le-au oferit dispozitive ortopedice pentru mers (bastoane ortopedice, cârje antebraț și cadru de mers fix), pachete cu alimente de primă necesitate și alte daruri de suflet.

Activitățile proiectului se înscriu în tema de meditație a acestui an bisericesc și vor continua în parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente