Manifestări închinate mamei creștine în Centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului

Continuând o frumoasă tradiție inițiată anul trecut, și în acest an, la praznicul Bunei Vestiri, membrii centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului au omagiat prin diverse manifestări de suflet ziua mamei creștine, după modelul de smerenie și ascultare oferit de Maica Domnului

Astfel, la Moldova Nouă, membrii Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din localitate au susținut un recital de poezii și cântece închinate Maicii Domnului și mamei creștine chiar în biserica parohială, care o are drept ocrotitoare – „Adormirea Maicii Domnului”. Plini de bucurie, membrii centrului de tineret, coordonați de părintele Laurențiu Panciu, alături de alte grupe de elevi din localitate, au oferit flori mamelor, bunicilor și tuturor credincioaselor din biserică. În mijlocul copiilor s-a aflat și poetul local Mihai Leonte care a ținut un frumos cuvânt de omagiere a mamei autentice românce, și a premiat apoi 6 copii care au alcătuit referate despre ce înseamnă pentru ei Maica Domnului. La final toți copii au primit premii din partea organizatorilor.

La Oravița, în biserica parohială „Sf. Ilie Tesviteanul”, membrii centrului de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” au participat în ajunul praznicului Bunei Vestiri la slujba Vecerniei cu Litie, alături de mamele lor. La finalul slujbei, în cadrul unui moment emoționant intitulat sugestiv „Mulțumesc… mamă!”, au oferit flori și un smerit „mulțumesc” celor care le-au dat viață, dar și celorlalte credincioase prezente.

Și membrii Centrului de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Moniom – Reșița au marcat în mod festiv în biserica parohială ziua mamei creștine în cadrul unui program artistic intitulat „Flori din grădina Maicii Domnului”. După ce au asistat la Acatistul Bunei Vestiri, copiii au oferit un program de poezii și cântece, precum și momente de suflet în care au avut ocazia să aducă mulțumiri mamelor lor, într-un cadru plin de emoție, împodobit cu flori și lacrimi de bucurie. În final, teologul Claudiu Murariu, invitatul serii, a interpretat cu multă sensibilitate câteva cântece închinate mamei compuse special pentru acest eveniment, iar copiii au oferit flori, diplome și ecusoane cu icoana praznicului, atât mamelor lor, cât și tuturor credincioaselor din biserică.

(Articol realizat de Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente