Manifestări dedicate tinerilor la Oravița

Marți, 3 decembrie, în localitatea cărășeană Oravița au fost organizate mai multe manifestări culturale dedicate tinerilor și copiilor. Astfel, la orele dimineții, expoziția itinerantă de fotografii „Istoria în imagini” a ajuns la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, unde se va afla până astăzi, 6 decembrie, iar la orele prânzului, a avut loc vernisajul expoziției „Icoana – poartă spre cer”, a copiilor care frecventează Centrul de zi pentru copii din cadrul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița, așezământ social coordonat de pr. Guiman Iulius-Ionuț, informează „Ziarul Lumina”.

„Ne bucurăm că în această perioadă expoziția noastră a ajuns la Oravița, oraș încărcat de istorie al județului nostru, perioadă în care atât conducerea unității de învățământ, cât și elevii de aici, cei de la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, sărbătoresc 140 de ani de existență. Elevii s-au arătat a fi foarte interesați de soarta monumentelor de patrimoniu din județul nostru, în special de cea a Teatrului vechi „Mihai Eminescu” din localitate, acesta fiind una dintre primele instituții de acest gen din țara noastră. Totodată, pe măsură ce expoziția noastră ajunge în toate instituțiile școlare din județul nostru, ne bucurăm să vedem o deschidere și mai mare din partea cadrelor didactice, a conducerii unităților de învățământ, precum și a elevilor, ceea ce înseamnă că roadele proiectului nostru se întrezăresc”, a mărturisit diac. Nicolae Codrea, coordonator al proiectului „Istoria în imagini”.

La evenimentele culturale au participat elevi, tineri și copii din Oravița, pr. Mihai Ciucur, inspector pentru activitățile cu tinerii din Episcopia Caransebeșului, conducerea Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița, cadre didactice, precum și preoții din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente