Manifestări dedicate Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de mir, la Tesalonic

Primăria orașului Tesalonic, al doilea oraș ca mărime al Greciei, în colaborare cu Mitropolia Tesalonicului, a organizat, în perioada 18-22 octombrie, patru concerte de muzică bizantină. Toate cele patru concerte au fost susținute în Biserica „Sfântul Gheorghe”, cunoscută și sub numele de Rotonda, din centrul orașului.

În prima seară, pe 18 octombrie a.c., concertul a fost oferit de corului de muzică bizantină „Sfinții Trei Ierarhi” din Novi-Sad (Serbia). A doua seară, pe data de 19 octombrie, concertul a fost susținut de grupul „Psalmodia” din România, condus de pr. Sebastian Barbu-Bucur. Preț de o oră, grupul „Psalmodia” a interpretat atât piese din repertoriului grecesc, cât și piese în limba română. Pe data de 20 octombrie 2008, concertul a fost susținut de grupul „Ioanneis Koukouzelis” din Grecia și corul „Sfântul Gheorghe” din Bulgaria. În ultima zi, corul preoțesc al Mitropoliei din Tesalonic, intitulat „Sfântul Ioan Damaschin”, a susținut ultimul concert, din cadrul acestei manifestări culturale și religioase.

Cele patru concerte se înscriu în cadrul manifestărilor dedicate Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de mir (26 octombrie), ale cărui sfinte moaște se găsesc în biserica cu același nume din orașul Tesalonic.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 247/ 23 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…