Manifestări comemorative dedicate Mitropolitului Visarion Puiu (Program)

În perioada 24-27 februarie se desfășoară la Pașcani, Mănăstirea Neamț, Roman şi Bălți Zilele „Mitropolit Visarion Puiu”, anunţă Doxologia.

Evenimentul ajuns la a 24-a ediție este organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Asociația „Mitropolit Visarion Puiu” din Roman.

Program

Participanții la simpozion au ajuns de luni în Pașcani, unde au avut o întâlnire cu profesorii și elevii Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”.

A urmat vizitarea gropniței Mănăstirii Neamț, unde se află piatra tombală a Mitropolitului Visarion. După slujba de pomenire la mormântul diaconului profesor Ioan Ivan s-a mers la Casa Memorială „Visarion Puiu” de la Schitul Vovidenia.

Marți, 25 februarie, de la ora 14:00, la Muzeul de Istorie Roman, se organizează Simpozionul Internaţional „Mitropolitul Visarion Puiu în exil (1944-1964), ctitor al primei eparhii ortodoxe române din afara granițelor”.

În continuare, va fi prezentată expoziția foto-documentară „In memoriam – Visarion Puiu”, după care va avea loc o lansare de carte.

Miercuri, 26 februarie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman în timpul Sfintei Liturghii va fi pomenit Mitropolitul Visarion, iar apoi se va oficia slujba Parastasului, evenimente succedate de o întâlnire cu elevii și profesorii de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.

Joi, 27 februarie 2020, programul va cuprinde un pelerinaj în Basarabia intitulat „Pe urmele lui Visarion Puiu la Bălți”.

Episcopul Antonie de Bălți va oficia slujba Parastasului pentru Mitropolitul Visarion, iar la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi se va organiza apoi o masă rotundă.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente