Manifestări aniversare la Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy. Anul acesta se împlinesc 50 ani de la înființare

Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy împlinește anul acesta 50 de ani de la înființare.

Pentru marcarea acestui eveniment, la Centrul din Elveția vor avea loc, în perioada 22-24 aprilie 2017 mai multe evenimente culturale şi religioase, informează site-ul oficial al Patriarhiei Ecumenice.

Manifestările din aprilie se desfășoară cu prilejul unei întreite aniversări: în 2017 se împlinesc 50 de ani de la fondarea Centrului, 25 de ani de la alegerea Sanctității Sale Bartolomeu I ca Patriarh Ecumenic și 20 de ani de la înființarea Institutului de studii Postuniversitare de la Chambésy.

Evenimentul va fi deschis sâmbătă 22 aprilie cu un concert de cântări bizantine dedicate Învierii Domnului.

În continuare vor urma urma prelegerile Sanctității Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, Mitropolitului Ieremia al Elveției, Directorul Centrului din Chambésy, și a altor personalități. În încheierea programului va fi oficiată slujba Vecerniei.

Duminică 23 aprilie, Patriarhul Bartolomeu I va oficia Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Apostol Pavel din Chambésy, apoi va urma o masă oficială în cinstea Sanctității Sale.

În ultima zi a manifestărilor, luni 24 aprilie, va fi vernisată o expoziție de fotografie la Centrul Ecumenic de la Consiliul Mondial al Bisericilor. În aceeași zi, Patriarhul Ecumenic va efectua o vizită la Universitatea din Freiburg.


Centrul din Chambésy a fost înființat în iunie 1966. Tomosul sinodal de la fondare precizează principalele scopuri ale acestei instituții, și anume:

  • să informeze lumea creștină din Occident, în special, Vestul Europei, cu privire la credința învățătura, tradiția și teologia Ortodoxă;
  • să studieze teologia și viața spirituală a altor biserici și confesiuni creștine;
  • să medieze comunicarea între Bisericile Ortodoxe locale și prin urmare să promoveze unitatea Ortodoxiei;
  • să promoveze spiritul ecumenic prin cultivarea relațiilor dintre Ortodoxie și alte biserici creștine și confesiuni, vizând promovarea unității inter-creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente