Manifestarea spiritual-culturală, la Râmnicu Vâlcea

Miercuri, 18 decembrie 2013, în cadrul parteneriatului educațional județean „Punți către prietenie„, încheiat între Parohiile Bârsești – Mihăești, Colonie Nuci – Rm. Vâlcea, Colegiul Tehnic Forestier, Școala Gimnazială Nr. 13 din Rm. Vâlcea, Școala Gimnazială Dăești, Grădinița cu Program Normal Nr.8 Colonie Nuci, Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată din Rm. Vâlcea și alte școli partenere din județ, a avut loc la Colegiul Forestier Rm. Vâlcea manifestarea spiritual-culturală intitulată „Bucuria sărbătorilor de iarnă”.

În cadrul manifestării a fost susținut un frumos program artistic ce a constat în colinde, obiceiuri și tradiții, susținute de către elevii școlilor partenere, cu ocazia sărbătoririi praznicului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Evenimentul a fost coordonat de către Prof. Ramona Becheru, Prof. Mihaela Gherghinoiu, Ed. Mariana Ștefan, Prof. Cosmin Becheru și Ed. Gabriela Dragomir.

Potrivit arhiram.ro, la eveniment au participat Pr. Gabriel Dragomir, Preot paroh Colonie Nuci și Pr. Alin Gherghinoiu, Protoiereu de Rm. Vâlcea, care în deschidere a transmis mesaje de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și ale Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Părintele Protopop a subliniat faptul că „Tema parteneriatului a fost binevenită în contextul actual al zilelor noastre al secularizării omului modern. Prietenia înseamnă încredere, sinceritate și, înainte de toate, o legătură de suflet care nu poate fi desființată de nimeni și nimic. În Sfânta Scriptură la Cina cea de Taină, Mântuitorul îi numește pe ucenicii Săi prieteni, arătând adevărata măsură a prieteniei: „Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are: să-și pună cineva viața pentru prietenii săi” (Ioan 15,13)”.

La finalul manifestării toți participanții au primit daruri din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…