Manifestare cultural-teologică la Sarmizegetusa

Duminică, 18 august 2013, de la ora 18.00, la Căminul Cultural din centrul comunal Sarmizegetusa va avea loc o manifestare cultural-teologică de excepție, organizată, cu binecuvântarea Preasfinției Sale Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, de către Primăria Sarmizegetusa împreună cu Parohia Ortodoxă Română Păucinești, potrivit episcopiadevei.ro

În prima parte a manifestării va fi lansat volumul Hobița-Grădiște – file de monografie și de etnografie(Editura Cosmopolitan Art, Timișoara, 2013) al Pr. prof. dr. Ionel Popescu, vicar administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timișoarei, fiu al localității hațegane monografiate; prezentarea va fi făcută de Pr. lect. dr. Florin Dobrei.

Partea secundă a manifestării este închinată muzicii. În premieră în România, la Sarmizegetusa va concerta cvartetul Furiant din Viena; înființat în anul 2011, acesta este compus din următorii membri: Stefano Mesaglio (Italia) – vioară, Vlad Popescu (România) – vioară, Gregor Hrabar (Slovenia) – violă și Nika Åvarc (Slovenia) – violoncel. Timp de doi ani, cei patru tineri muzicieni au studiat la Conservatorul din Klagenfurt, sub îndrumarea profesoarei Elisabeth Fister, susținând concerte în Austria, Italia, Slovenia, Germania și Olanda. În mai 2012 cvartetul a câștigat premiul II la concursul de muzică de cameră de la Majano (Italia), în ianuarie 2013 a fost acceptat în cadrul prestigioasei asociații de muzică de cameră „Chamber Studio” din Londra, iar în februarie 2013 a participat la cel de al 22-lea masterclass de muzică de cameră la Universitatea „Hanns Eisler” din Berlin.

Comentarii Facebook


Știri recente