Manifestare cultural-spirituală la Băbeni

Săptămâna trecută, Liceul „George Țărnea” din Băbeni a găzduit manifestarea cultural-spirituală prilejuită de comemorarea a 37 de ani de la trecerea la cele veșnice a patriarhului Justinian Marina, intitulată „In memoriam Patriarhul Justinian Marina”. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea împreună cu Liceul „George Țărnea” din Băbeni, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Manifestarea cultural-spirituală prilejuită de comemorarea celui de-al treilea patriarh a fost intitulată sugestiv „Im memoriam Patriarhul Justinian Marina” și a reunit cadre didactice și elevi, precum și oameni de cultură din localitate și din județ.

În cadrul întrunirii au rostit alocuțiuni prof. Elena Stoica, directoarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, pr. prof. dr. Nicolae Bălașa, directorul Liceului „George Țărnea” din Băbeni, și scriitoarea Zenovia Zamfir, moderatoarea manifestării. În continuare, participanții la eveniment au putut viziona filmul „In memoriam … Patriarhul Justinian Marina, viața și activitatea” – peliculă realizată de secția Periodice-Legislație a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente