Mângâiere, speranţă şi ajutor de la voluntarii Paraclisului CMN pentru pacienţii Centrului Sf. Nectarie

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului i-au vizitat sâmbătă pacienţii Centrului de îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Bucureşti, cărora le-au recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu şi le-au dăruit fructe şi iconiţe.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat că voluntarii vin în vizită la acest centru de cel puţin două ori pe lună pentru a le oferi un sprijin pacienţilor internaţi aici.

„Aceşti pacienţi au mare nevoie de afecţiune, de un cuvânt de încurajare pentru a trece mai uşor peste problemele cu care se confruntă în lupta lor cu această boală nemiloasă: cancerul. Cu toate acestea, avem multe de învăţat de la aceşti oameni”.

„Ei privesc totul cu resemnare şi se gândesc că Mare este Dumnezeu şi de aici porneşte toată filozofia vieţii şi care, de multe ori, ne pune si pe noi să ne gândim dacă chiar avem probleme, Ne gândim la fiecare greutate, că vai ce greu ne este, însă nu este chiar aşa”.

„Aceşti oameni, deşi au probleme, sunt liniştiţi, se roagă la Dumnezeu şi îşi pun nădejdea în Dumnezeu şi acest lucru ni l-au arătat şi astăzi când noi am venit cu frumoase poezii. Am mers din salon în salon şi le-am recitat poezii scrise de poetul nostru naţional, Mihai Eminescu. Am venit şi cu mici daruri: le-am adus fructe şi iconiţe cu sfinţii români”.

Oana Elena Doru, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a precizat: „Această activitate este benefică pentru ei, deoarece le calcă cineva pragul şi ei simt bucurie pentru această vizită pe care o primesc. O considerăm ca pe o datorie a noastră pe acest pământ pentru că vom da răspuns mai târziu pentru ceea ce am făcut în viaţa aceasta”.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente