Mănăstirile Româneşti şi Dobreşti şi-au cinstit ocrotitorul: Sf. Ilie Tesviteanul

În ziua sărbătorii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, vineri, 20 iulie 2018, Mănăstirile Româneşti şi Dobreşti din Arhiepiscopia Timişoarei şi-au cinstit ocrotitorul.

Mănăstirea Româneşti

Cu prilejul hramului principal al Mănăstirii Româneşti, care datează din 1912, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Prezent la slujbă, Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu a rostit o omilie despre viața plină de sfințenie a Sfântului Ilie, trăită în rugăciune și în apărarea dreptei credințe.

După slujbă, soborul slujitor a oficiat, în cimitirul mănăstirii, o slujbă de pomenire pentru vieţuitorii, ostenitorii şi ctitorii aşezământului trecuţi la cele veşnice.

Mănăstirea Româneşti este ctitoria Patriarhului Miron Cristea.

Hramul Mănăstirii Dobrești

Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul a fost cinstit şi la mănăstirea timişeană Dobreşti, ctitoria Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, la finalul căreia a rostit o omilie despre rolul Sfântului Ilie în combaterea păgânismului și a credințelor politeiste.

Aşezământul monahal din Dobreşti, comuna Bara, a fost înfiinţat în data de 9 iulie 2003, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, originar din această localitate bănăţeană.

Lucrările de construcţie desfăşurate la noua vatră monahală avansează, fiind demarate lucrări la biserica mănăstirii şi la noul corp de chilii pentru obşte şi pelerini.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente