Mănăstiri din mediul rural, expuse într-un album de fotografii

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a Patriahiei Române a apărut albumul de fotografii intitulat „Mănăstiri din mediul rural”, coordonat de Pr. Arhim. Nectarie Șofelea, exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Motivul alcătuirii acestui album este de a reda în fotografii „bogatele activități duhovnicești și gospodărești din viața de zi cu zi a celor care au ales lepădarea de lume și slujirea Domnului Hristos”, se afirmă în prefața volumului.

Cele douăzeci și două de mănăstiri și schituri aflate în spațiul rural din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor sunt o mărturie vie a strânselor legături dintre viața satului și viețuirea monahală, acestea continuând tradiția înaintașilor noștri, împletind rugăciunea cu munca.

Mănăstirile ortodoxe au preluat mai multe dintre valorile spirituale ale spațiului românesc, pe care le-au încreștinat și inclus în viața lor. Acest fapt este sesizabil în programele inconografice care ilustrează teme specific românești.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Sebastian: „Prinde orbul, scoate-i ochii!”

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților face o paralelă între zicala „Prinde orbul, scoate-i ochii!” și „Vindecarea orbului din naștere”, text evanghelic prezentat la liturghie duminică, 24 mai 2020. „Nu știu dacă autorul acestei zicale…