Mănăstirea Zosin și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. IPS Teodosie: Sfinţii au dobândit sfinţenia cu osteneală, râvnă şi dăruire faţă de Mântuitorul Hristos

Mănăstirea Zosin din judeţul Botoşani și-a serbat duminică, 18 iunie 2017, cel de-al doilea hram al bisericii noi, construită în cinstea Izvorului Tămăduirii şi Sfinţilor Români. La sărbătoarea hramului au luat parte peste 1.500 de pelerini.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în Altarul de vară Sfinţii Martiri Brâncoveni de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Armonia.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: arhimandritul Hrisostom Rădăşanu, consilier al Sectorului învăţământ al Eparhiei Iaşilor, precum și părinţi stareţi şi preoţi de la parohii din mai multe zone ale Moldovei.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat credincioșii să căute să imite cât mai mult vieţile sfinţilor. Ierarhul a mai adăugat că sfinţii, deşi nu au avut o viaţă uşoară, au dobândit sfinţenia cu osteneală, cu râvnă şi dăruire faţă de Mântuitorul Hristos, notează site-ul doxologia.ro.


În data de 16 august 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan,Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de ierarhi va sfinţi altarul de vară al Mănăstirii Zosin.

Comentarii Facebook


Știri recente