Mănăstirea Topolnița are un nou stareț

Mănăstirea Topolnița are un nou stareț în persoana Părintelui Arhimandrit Gherasim Armulescu, informează Episcopia Severinului și Strehaiei.

Noul stareț a fost instalat sâmbătă, 28 decembrie 2019, de Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei care a oficiat la mănăstirea mehedințeană Sfânta Liturghie și a hirotonit un ierodiacon.

PS Nicodim oferă actul de instalare noului stareț. ©Episcopia Severinului și Strehaiei

În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim a vorbit despre rolul călugărilor din mănăstiri, dorindu-i părintelui stareț mult spor pe calea mântuirii și în călăuzirea obștii monahale de la Topolnița.

Părintele Gherasim Armulescu va duce mai departe lucrarea starețului Arhim. Pavel Nicolăescu trecut la cele veșnice pe data de 22 septembrie 2019.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire la trei luni de la trecerea la Domnul a părintelui Pavel Nicolăescu.

PS Nicodim la mormântul Arhim. Pavel Nicolăescu. ©Episcopia Severinului și Strehaiei

Mănăstirea Topolniţa este o veche mănăstire ortodoxă aşezată pe valea râului Topolniţa, între satele Schitul de Jos şi Schitul de Sus din comuna Izvoru Bârzii, judeţul Mehedinţi, la 20 de kilometri de Drobeta-Turnu-Severin.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente