Mănăstirea „Sfântul Mucenic Trifon“ din județul Galați și-a cinstit ocrotitorul. IPS Casian a oficiat slujba de sfințire a viilor şi grădinilor

Mănăstirea Sfântul Mucenic Trifon din județul Galați și-a sărbătorit miercuri, 1 februarie 2017, ocrotitorul. Sfânta Liturghie și slujba de sfinţire a apei au fost oficiate de un sobor de ieromonahi şi preoţi, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunări de Jos.

În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat slujba de sfințire a viilor şi grădinilor, în cadrul căreia a fost citită rugăciunea Sfântului Mare Mucenic Trifon.

La slujbă, alături de obştea monahală, au participat şi ostenitorii din cadrul fermei anexe mănăstirii, precum şi credincioşi din parohiile învecinate.

***

Mănăstirea Sfântul Mucenic Trifon din judeţul Galaţi, reprezintă un important punct de susţinere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activităţi agricole.

Aceasta fost înfiinţată în anul 2001, pe terenul primit de Arhiepiscopia Dunării de Jos ca urmare a retrocedării suprafeţelor de pământ care au aparţinut Bisericii înainte de 1948.

Piatra de temelie a bisericii ce aparține locașului monahal a fost aşezată de Arhiepiscopul Dunării de Jos în data de 7 mai 2001. În prezent, construcția noului lăcaş de cult este finalizată, în interior fiind realizate lucrările premergătoare picturii.

Comentarii Facebook


Știri recente