Ctitoria Patriarhului Miron Cristea din Toplița și-a serbat hramul.La slujbă au fost prezenți patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

Mănăstirea Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Toplița, județul Harghita, și-a cinstit joi, 20 iulie 2017, ocrotitorul, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În ziua premergătoare hramului, PS Andrei al Covasnei și Harghitei împreună cu PS Ignatie Mureșanul au săvârșit slujba privegherii. În aceeași zi, a fost așezată spre închinare Icoana Maicii Domnului sfințită în apa Iordanului de Patriarhul Miron Cristea în anul 1928.

A doua zi, la sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Sfânta Liturghie a fost oficiată de:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;
  • Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei;
  • Presfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii;
  • Preasfințitul Părinte Ignatie, Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

În timpul slujbei, diaconul Marius Ion a fost hirotonit preot pe seama Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Aita Mare, Protopopiatul Sfântu Gheorghe. Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul Anastasios din Târgu Mureș.

La final, Preasfințitul Părinte Andrei a mulțumit ierarhilor și credincioșilor pentru participarea la hramul mănăstirii. După terminarea Sfintei Liturghii a avut loc slujba parastasului părinților Patriarhului Miron Cristea, care se află în cripta de sub biserica de lemn.

Comentarii Facebook


Știri recente