Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul în haine de sărbătoare

Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și-a sărbătorit astăzi, 20 iulie 2014, hramul. Cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească.

În cuvântul de învățătură, potrivit eparhiaargesului.ro, Înaltpreasfinția sa a amintit de eforturile care s-au depus în timp pentru construcția acestui sfânt locaș de rugăciune, dar și de etapele pe care mănăstirea trebuie să le parcurgă în viitor.

Mănăstirea închinată Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul este construită în zona Piscul Negru, pe Transfăgărășan, la o altitudine de 1200 de metrii. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă de chiriarhul locului în anul 1993, lucrările fiind desfășurate permanent sub atenta supraveghere a acestuia.

În ziua de 27 februarie 2011 s-a împlinit un vis prin numirea unui nou stareț în persoana părintelui Cecală Nelu Nicodim și formarea unei obști monahale, toți provenind de la mănăstirea Slănic.

În prezent responsabilitatea definitivării lucrărilor aparține Sectorului Economic și Construcții coordonat de P.C Consilier Caliopie Cristian Ichim.

În acest sens urmează să fie executată pictura din interiorul bisericii și vor fi terminate lucrările începute la noul corp de chilii destinat obștii monahale, preoților din eparhie și pelerinilor. Aflată pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa, mănăstirea Sf. Ilie Paltinul se încadrează între cele mai importante așezăminte monahale din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, fiind inclusă în circuitul turismului ecumenic.

Comentarii Facebook


Știri recente