Mănăstirea Sf. Ilie Paltinul și-a sărbătorit hramul. Lăcașul de cult este amplasat la cota 1200 m, pe Transfăgărășan

În ziua de 20 iulie 2017 Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul și-a sărbătorit ocrotitorul. Numeroși pelerini au urcat pe Transfăgărășan, la cota 1200 m, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Calinic, potrivit site-ului oficial al Eparhiei Argeșului și Muscelului.

De asemenea, a fost săvârșită slujba parastasului pentru toți ctitorii care au contribuit, în timp, la construcția acestui ansamblu monastic.

După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a acordat Crucea Basarabă părintelui protosinghel Nicodim Cecală și părintelui Piticaș Mihail din Făgăraș, iar doamna ctitor Vintilă Chiriac Filoteia a primit distincția Sfânta Muceniță Filoteia.

Acest lăcaș de cult cu hramurile Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Acoperământul Maicii Domnului s-a ridicat în perioada anilor 1994-2015. Noua biserică a fost zidită spre aducere aminte și veșnică pomenire pentru toți lucrătorii care au căzut la datorie, construind Transfăgărășanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…